Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Neuvěřitelné 100. narozeniny oslaví příští rok mecenáška a sběratelka umění Meda Mládková. Vrcholem oslav jejího významného životního jubilea bude divadelní představení Meda, které zachycuje nejdůležitější milníky jejího života.

Titulní roli ztvární herečka Tatiana Vilhelmová (45), pro kterou je obrovskou výzvou ztvárnit žijící osobnost. Na snímcích je vyfocena v autentických šatech a špercích Medy Mládkové. Jejími hereckými kolegy budou Hana Vágnerová (41), Dana Batulková, Veronika Arichteva (37), Jaromír Dulava, Lukáš Příkazký a Daniel Šváb. Režie hry se ujala zkušená divadelní režisérka Adéla Laštovková Stodolová. Scénografii připravila Lucia Škandíková a návrhy kostýmů Tereza Kopecká.

"Meda Mládková je velmi inspirativní žena, kterých je na světě málo, a proto si myslím, že je potřeba si takové osobnosti neustále připomínat. Její celoživotní motto zní: Když chceš, můžeš! Což naprosto věrně vystihuje její životní přístup a odhodlání," míní za organizátory představení, které bude mít v létě přes třicet repríz Daniela Šteruská, která je i autorkou scénáře na motivy knihy Ondřeje Kundry Meda Mládková – Můj úžasný život.

"Paní Mládková prožívala své mládí v mnohem náročnější době a vždy se rozhodla pro řešení, které pro ni znamenalo splnění jejích vizí a snů. Někdy to bylo pro dobro všech, jindy zase na úkor někoho, kdo na takovou silnou energii nebyl připravený. Vždy to však odráželo její výjimečnou osobnost. Proto nás tolik naplňuje radostí možnost zaznamenat a představit její život širší veřejnosti a zároveň jí tímto způsobem věnovat dárek k neuvěřitelným 100. narozeninám," dodala Šteruská.

Reklama

Další články

Načítám