Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Jednu z hlavních hrdinek slovenského filmu Čára, který právě vstupuje do českých kin, si zahrála Emília Vášáryová. Je sice matkou rodiny, ale rozhodně to není milá maminka, jak jsme ji viděli třeba v Pelíšcích.

"Dá se to těžko charakterizovat, jaký film to je, zda je to horor, detektivka nebo čistá pravda o tom, co se děje na hranicích nedalo od vás a velmi blízko k nám. Byla jsem ráda, když mi tuhle roli nabídli, protože pro mne je změna život. Je to zase trochu jiné, i když matky synů a dcer teď hodně hraji. Je to extrémní poloha matky zkoušené životem a vehnaná do okolností, kde i ona sama dělá chyby a platí za ně," popsala svoji roli. "Ale jsem vděčná za maminku v Pelíšcích, ve Václavovi, za každou hezkou roli," dodala.

V Čáře si málem nezahrála, protože se těžce zranila. "Spadla jsem na jevišti, měla jsem pracovní úraz a vypadalo to, že se možná natáčení nezúčastním. Ale nakonec jsem dokázala rychle zrehabilitovat a s holí jsem to zvládla," uvidí herečku diváci o holi, která není rekvizitou. Herečka ji opravdu potřebovala. "Nohu už mám v pořádku, i když nebylo jasné, jak to se mnou dopadne," je šťastná Vášáryová.

Tu opět uvidíme i v českém filmu. "Stihla jsem už natočit pár scén na Kokořínsku, v nádherném jabloňovém sadě jsme točili s Tatianou Vilhelmovou (45), Eliškou Balzerovou (74) a Bolkem Polívkou (74) film Tátova volha s režisérem Jiřím Vejdělkem," prozradila.

Reklama

Další články

Načítám