Hlavní obsah
Článek

Skupina No Name o sobě dává opět vědět. Slovenská partička složila titulní píseň k novému filmu Poslední aristokratka režiséra Jiřího Vejdělka, a to v českém jazyce. Novinka s názvem I prokletí může být štěstí je první českou písničkou slovenské kapely a vznikla doslova za pár hodin.

Zadání od filmové produkce přišlo v den narozeninových oslav Karla Gotta (†80). „Kdo píše nebo tvoří, ví, že když vám cinkne hlavní téma, ostatní už jde rychle. Svůj nápad jsem klukům odprezentoval ještě ten den, kdy jsme film viděli. Ráno jsme se v Praze koukli na film, večer jsme odehráli koncert v Kladně, no a na oslavě Mistra Karla Gotta jsem v uvolněné atmosféře kolegům z kapely navrhl, zda bychom písničku k filmu nevystihli sloganem „I prokletí může být štěstí“. Reakce byla fantastická, a tak jsme si rovnou připili na Mistra i na novou písničku,“ prozradil lídr kapely Igor Timko.

S režisérem Vejdělkem si Timko okamžitě porozuměl. „Setkali jsme se poprvé. Spolupráce fungovala fajn. Práce byla založená na týmové spolupráci nejen režiséra, ale také producentů. Komunikovalo se nám úplně perfektně, a i v této branži platí, že pokud je dobrá komunikace, je to na výsledku opravdu znát,” říká zpěvák.

Píseň nemá charakteristický zvuk, jak jsme u kapely zvyklí. „Zadání znělo jasně - česká rodinná komedie, a tak text vznikl v češtině. Lidé se divili, jak je to možné, že dokážeme plnohodnotně tvořit i v českém jazyce. Je to jednoduše tím, že jsme dětství prožili nejen na slovenských, ale i českých pohádkách. Právě proto jsme se snažili žánrově navázat na filmy jako Tři veteráni nebo Císařův pekař a pekařův císař,“ vysvětluje Igor Timko.

Skupina je populární jak na Slovensku, tak v Česku a mezi oběma zeměmi neustále pendluje. „Pomalu chystám 2000. koncert kapely a k tomu se ještě blíží výročí 25 let naší party. Také pracujeme na novém albu, je toho opravdu hodně,” dodal Timko.

Reklama

Další články

Načítám