Hlavní obsah
Článek

Tatiana Vilhelmová (45) ztvárnila jednu z hlavních postav nového výpravného historického seriálu České televize Já, Mattoni. Vilhelmová se proměnila v osudovou ženu podnikatele Mattoniho Mínu, kterou si zahrála v jednom z historických období.

Seriál režiséra Marka Najbrta obsáhne dlouhý časový úsek od poloviny 19. století až do roku 1910, odehrává se na kolonádách i v nevěstincích Karlových Varů, v Schönbrunnu, vídeňské rezidenci rakouských císařů, v ulicích tehdejší Prahy i New Yorku.

Oblíbená herečka vypadá v seriálu mnohem starší, než ve skutečnosti je. Nepřehlédnutelné jsou zejména její vrásky, které tvůrci vůbec nemaskovali, jak je to běžné v dnešní době. Manžela Míny, pana Mattoniho, si zahraje David Švehlík, jenž se v seriálu představí s vousatou tváří.

Vilhelmová si dvanáctidílný seriál pochvalovala a do životního příběhu Mattoniho se naplno ponořila.

„Mattoni je krásný, charizmatický muž. Obchodník a životní kaskadér, a to ženy milují a přitahuje je to. A tak je samozřejmě chtěný. Avšak málokdy je šťastný a láskou naplněný. Mohl mít fantastickou ženu Mínu a velmi spokojené manželství, ale vzal to s ní za špatný konec, a tak celý život plýtvali energií jen na hádky a pomsty. Škoda. Neproměněná láska až za hrob,“ zamyslela se nad svou postavou Vilhelmová.

Protože se děj odehrává v různých historických obdobích, zahraje si starší paní Mínu Taťjana Medvecká, roli Mattoniho v pozdějším věku pak otec Davida Švehlíka Alois Švehlík.

Příběh muže ochotného dosahovat svých cílů i za cenu fatálních osobních selhání, který se stává obrazem společenských proměn druhé poloviny devatenáctého století, se divákům představí už v pátek.

Reklama

Další články

Načítám