Hlavní obsah
Článek

Nejen Pyšná princezna a Princezna se zlatou hvězdou na čele budou o Vánocích vládnout našim televizním obrazovkám. Vánoční svátky zpestří také zbrusu nová, netradičně laděná pohádka z dílny režiséra Jana Prušinovského Kdyby byly ryby.

Příběh se odehrává v Království tří rybníků, kde nic nefunguje, jak má. Může za to kletba nadsmyslových bytostí a hlavně sám pan král (Ondřej Vetchý), který všechen zmatek a zlobu svým jednáním způsobil. Na ukázku z pohádky se podívejte ve videu.

Hodně neobvyklou princeznu si v této originálně pojaté pohádce zahraje herečka Jenovéfa Boková. „Je to překvapivé, ale hraju princeznu Lidunku, a je to taková netypická princezna, protože to není taková ta krasavice, která by se sama o sebe starala a měla komoří, ale je taková, že ráda posiluje, chce být silná a má ráda rybí tuk,“ rozpovídala se o nepříliš typické, emancipované princezně Lidunce Boková.

Pohádku plnou humoru prý neocení jen děti, ale i rodiče. „Na téhle pohádce mě baví, že je úplně jiná než normální pohádky, které dávají v televizi. Je tam sranda, protože Prušinovský má rád Monty Pythona, takže si myslím, že je tam podobný humor,“ míní Boková, jejíž macechu si zahraje Tatiana Vilhelmová (45).

Ondřej Vetchý (61) coby král v jedné z vtipných scén pusinkuje nikoliv svou ženu Tatianu Vilhelmovou, ale komořího v podání Jaroslava Plesla, jenž významně ovlivňuje atmosféru na královském dvoře a má neobyčejnou schopnost mluvit dlouze o ničem.

Výkon práva je svěřen katovi (Norbert Lichý) a strážnému (Jan Plouhar), královská gastronomie je v rukou kuchaře (Tomáš Dastlík). Všichni představují určité typy a každý v sobě nese jistou porci komiky i trapnosti. Občas nám prý hlavní představitelé pohádky budou připomínat bytosti z nejvyšších pater veřejného života.

Na koho se v nové bláznivé pohádce těšíte nejvíc?
Tatianu Vilhelmovou
11,6 %
Marka Taclíka
9,6 %
Jenovéfu Bokovou
6,6 %
Ondřeje Vetchého
72,2 %
Celkem hlasovalo 5673 čtenářů.

Reklama

Další články

Načítám