Hlavní obsah
Článek

Taťána Makarenko (34) je původem Ukrajinka, s maminkou se do Česka přestěhovaly, když bylo modelce 10 let. Ukrajinské vánoční zvyky ani jídlo se tak u nich doma nepěstují. Taťána si užívá tradiční české svátky. Letos bude Vánoce trávit především u rodiny svého přítele Martina Pánka.

"Vánoční večeře je u nás už typicky česká, jelikož zde žiji řadu let. Tedy smažený řízek, vinné klobásy a bramborový salát na naší štědrovečerní tabuli nesmí chybět. Kapří polévku či smaženého kapra si dám zase vždy další dny na návštěvách u rodiny," řekla Super.cz Makarenko.

Svému novému partnerovi nyní předvádí, jaká je hospodyňka. Letos peče osm druhů cukroví. "Cukroví peču, jen loňský rok jsem nepekla, jelikož jsem na Vánoce letěla do Rumunska za bývalým přítelem a prostě jsme ty Vánoce měli takové komornější. Dokonce vzal smažený řízek a bramborový salát z kabiny a já ani nic nevařila, jelikož jsem přiletěla přesně na čas večeře," usmívá se.

"Letos jsem slíbila mamince od nového přítele, že upeču a přinesu ochutnat. Už mám čtyři druhy, další čtyři mě čekají dnes," usmívá se.

Kde bude trávit Štědrý den? "Vánoce 24. 12. budeme trávit s Martinovou maminkou tady v Praze. O den později pojedeme za mojí maminkou a 26. 12. budeme u Martinových prarodičů, které ještě neznám," dodala Makarenko.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám