Hlavní obsah
Článek

Modelka Taťána Makarenko (34) vybrala deset finalistek pro 8. ročník svojí soutěže Miss Face. "Z deseti castingů jsme vybrali 55 semifinalistek, z nichž jsme vybrali dalších dvacet a potom tu finálovou desítku plus dvě náhradnice. Nebylo to jednoduché, protože tam byla spousta krásných dívek, ale musely zvládnout i pohovor ve světovém jazyce a vědomostní test," řekla Super.cz.

Finále soutěže je v září, do té doby ale čeká dívky řada soustředění. "Příští týden fotíme profilové fotky k titulu, který budou volit diváci. Budou mít fotky v plavkách a obličeje. Pak následuje řada školení, začínáme základními, jako je catwalk, učení na sociálních sítích, etiketa, styling a beauty školení. Pak máme řadu sportovních aktivit, jedeme do řady hotelů po Čechách. Každé tři týdny je čeká nějaký program a pak, za 4. měsíce, je 30. září finále," vypočítala Táňa.

Žádné spaní v lese ani pod stanem naštěstí na rozdíl od konkurenční České Miss finalistky nečeká. "Nevím, jestli je to moderní, to je věc názoru, a v mém zájmu určitě není tohle dívkám dělat. V soutěži mají být věci, které se týkají soutěže, a na ty se lidé chtějí dívat. Učíme dívky, jak dobře reprezentovat a k tomu spaní v lese nepatří," je přesvědčená Táňa.

Mezi dívkami, které se dostaly do nejužšího semifinálového výběru, byly krásky nejrůznějšího vzhledu i postav. Soutěž se sice celým názvem jmenuje Miss Face aneb Krásné tváře pomáhají, ale jde i o to, aby měly dívky "koukatelná" těla. "U nás je to tak, že není důležitá pouze výška a míry, ale hlavně obličej a charizma. Ale holky jedou na světové soutěže, musí nějak vypadat," vysvětlovala Táňa.

"Chceme, aby to byly modelkovské typy, které mohou mít uplatnění v modelingu, ať už v českém nebo zahraničním. Většinou jsou tady dívky s hezkými postavami, dvě byly naopak extrémně štíhlé, tak jsme naopak řešili, že by měly nějaké to kilo přibrat, jedna slečna nám zase za měsíc zhubla šest kilo a prokoukla. Za mě klidně může být ve finále holka, která je krev a mlíko, protože nevidím důvod, proč by všechny měly být úplně hubené. Pokud má jedna z deseti normální postavu, tak se naopak může zalíbit těm normálním lidem," soudí Makarenko.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám