Hlavní obsah
Článek

Do povědomí českých diváků se Táňa Pauhofová (40) zapsala díky pohádce Čert ví proč, a to v roce 2003. Od té doby má na kontě řadu dalších filmů a brzy se opět blýskne na plátně.

Půvabná herečka, která je aktuálně v požehnaném stavu a těší se na prvního potomka spolu s manželem Jonatánem Pastirčákem, je hvězdou pohádky Zakletá jeskyně. V té se objeví jako zlá královna Berta. A na roli herečka ráda kývla. „Hlavně mě zaujala možnost zahrát si zloducha. Zbožňuji pohádky,“ uvedla Pauhofová k projektu, který byl točen natřikrát.

Natáčení, které nakonec trvalo 39 dní, bylo několikrát přerušené. Jednou se štáb vracel ze slovenských Kysúc a dvakrát z hradu Pernštejn. Důvodem byl koronavirus, který se objevil navzdory předcházejícímu testování všech členů štábu, herců i komparzistů.

„Mně se na pohádce líbí, že některá tajemství mají zůstat tajemstvím, že není třeba bát se být odvážným a dobrým člověkem. Protože víme, že věci většinou nejsou takové, jak se na první pohled zdají, a je potřeba mít trpělivost k jejich odhalení,“ svěřila se herečka. Ta se na place potkala například s Karlem Dobrým, Václavem Koptou nebo Predragem Bjelacem.

Pohádka Zakletá jeskyně se natáčela v průběhu čtyř ročních období nejen u nás, ale i na Slovensku a v Maďarsku. V Čechách se točilo například na hradě Pernštejn, na Křivoklátsku, v lomu Malá Amerika, na Slovensku v opálových dolech v Červenici, v jeskyních Domice a Driny i ve známé Demänovské jeskyni.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám