Hlavní obsah
Adam Chromý
Článek

Loni se Klaudia Dudová (27) stala hereckou senzací, když získala Českého lva na úkor podstatně zkušenějších kolegyň Tatiany Vilhelmové (45) či Táni Pauhofové (40). Drsným sociálním dramatem Cesta ven ovšem její kariéra neskončila.

Objev režiséra Petra Václava získal uznání, přestože bývalá prodavačka ze smíšeného zboží v Ústí nad Labem nemá žádné herecké vzdělání. Úspěch Klaudie Dudové byl opravdu nečekaný a objevily se názory, že svůj triumf už nemůže zopakovat. Držitelka Českého lva teď ale dostala šanci dokázat, že nebyla jednosezónní záležitostí.

Petr Václav ji obsadil i do svého dalšího filmu Nikdy nejsme sami. Tentokrát však Klaudie bude vystavena srovnání s hereckými hvězdami Karlem Rodenem (61) a Lenkou Vlasákovou, s nimiž očekávané drama, které bodovalo na Berlinale, představila na tiskové konferenci.

„Při scénách, kdy v titěrných tangách a podprsence tančím u tyče, jsem se hrozně styděla. Byla jsem ráda, že to už máme natočené. Myslím, že už bych takovou scénu nechtěla točit. Snad jedině v šortkách,“ řekla o své roli Dudová, která není žádná exhibicionistka.

Reklama

Další články

Načítám