Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Herečka Táňa Pauhofová (40) má velké osobní kouzlo, kvůli roli je ale schopná objevit se na plátně i v ne zrovna lichotivé podobě. V novém filmu Lída Baarová (†86) to ukázala ve chvíli, když skončila za mřížemi, kde prvorepublikové divě dokonce hrozila smrt, ale i dávno předtím, když se její postava utápěla v luxusu!

Když se Baarová dostala do Německa, nejprve se sblížila s někdejším idolem všech tamních žen a dívek Gustavem Fröhlichem. Brzy však začala mít pletky s nacistickým pohlavárem Josephem Goebbelsem, takže není divu, že doma měla oheň na střeše!

Ve filmu Filipa Renče (58) je scéna, kdy Fröhlich dorazí po turné domů a dojde mezi ním a Baarovou opravdu ke kruté hádce.

„Herec v podání Gedeona Burkharda jí vyčítá, že se s Goebbelsem dala dohromady a že o tom už píší i noviny. Nakonec ji vyhodí z domu, ale pak za ní běží a přemlouvá ji. Před vraty už ale stojí Goebbels a odveze si Lídu do svého hnízdečka lásky. Poté už jejich vztah propukne naplno,“ říkají tvůrci.

I když jde o vyhrocenou scénu a jednu z nejemotivnějších ve filmu, herci byli natolik připraveni, že natáčení kupodivu netrvalo ani tak dlouho.

Reklama

Další články

Načítám