Hlavní obsah
Sabina Tesařová
Článek

Představitelka Pamely z nekonečného seriálu Dallas, herečka Victoria Principal (61), se od dob své nejznámější role vůbec nezměnila. Stále je přitažlivou a dokonale vypadající ženou.

Victoria, rodným jménem Victoria Ree Principale, se narodila v Japonsku. Její rodiče byli italskými imigranty. Již v pěti letech vystupovala v reklamě a na střední škole začala s modelingem. V roce 1969 získala titul Miss Miami, ale po vážné autonehodě upřela svou pozornost na herectví.

Krásná brunetka se poprvé představila ve westernu Život a doba soudce Roye Beana, za kterou získala nominaci na Zlatý glóbus pro „nejslibnějšího nováčka“. Katastrofický snímek Zemětřesení pro ni znamenal průlom. V roce 1978 již utvářela svou bezpochyby nejznámější postavu Pamelu Barnes Ewingovou ze seriálu Dallas. V roce 1983 jí tato role vynesla nominaci na Zlatý glóbus pro „nejlepší seriálovou herečku“. Tento kultovní seriál se dokonce příští rok v létě vrátí na televizní obrazovky, ale Victorii v něm bohužel neuvidíme.

Ve svých devatenácti letech žila s miliardářem Bernardem Cornfeldem a na vrcholu své popularity chodila s řadou herců a osobností, například se Stevenem Spielbergem (77) nebo Frankem Sinatrou. V roce 1985 se provdala za hollywoodského plastického chirurga Harryho Glassmana, se kterým se po 21 letech rozvedla.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám