Hlavní obsah
Článek

Po zralé úvaze se Štěpánka Duchková (51) rozhodla podstoupit úpravu očních víček, která je pro pacienty jednou z méně náročných plastických operací.

„Operaci očních víček nepovažuji za žádný rozmar. Řeší nekompromisní stárnutí očí. Na téhle operaci bylo už několik mých kamarádek i kamarádů. Já sama jsem začala asi před půl rokem pozorovat, že mi poklesla kůže na horních víčkách," říká moderátorka pořadu Dobrý večer, Česko! a jedním dechem dodává: „Vysílám v televizi a chci mít před kamerou oči více rozzářené. Dělám to také kvůli tomu, že se chci zbavit pocitu unavených očí, který někdy mívám, a to hlavně večer."

Štěpánka byla před zákrokem pochopitelně velmi zvědavá, jestli se jí změní výraz. Aby byl výsledek co nejlepší, vložila se do rukou pana doktora Libora Kmenta z kliniky docenta Jana Měšťáka, kterého už dlouho zná a ke kterému prý má absolutní důvěru.

„Působí na mě ohromně uklidňujícím dojmem. Má tak úžasný přístup k pacientovi, že to došlo až tak daleko, že jsem se na operaci těšila. A protože jsem zjistila, že jeho koníčkem je windsurfing na vlnách, tak jsem měla během operace příležitost se ho zeptat, co přesně tenhle sport pro něj obnáší. Nešla jsem tedy na operaci - šla jsem si s ním popovídat," řekla bezprostředně po půlhodinové operaci spokojená Štěpánka Duchková.

Na průběh operace jsme se zeptali plastického chirurga MUDr. Libora Kmenta: „Málokdy se stane, že si s pacientkou při operaci tak hezky pohovořím. Bavili jsme se o vodním lyžování, windsurfingu a o tom, jak Štěpánka s dětmi tráví čas u moře. Je běžné, že si s pacienty povídám, ale se Štěpánkou se dobře známe, tak jsme měli na co navazovat," říká lékař.

Podle operatéra dopadl zákrok skvěle. Vlastní práce trvala asi půl hodiny a i s přípravami se tým vešel do tři čtvrtě hodiny. Po operaci si moderátorka vzala tmavé brýle a odjela domů. Za šest dnů přijede Štěpánka na kontrolu, během níž jí odstraní stehy a poradí jí, jak víčka správně masírovat.

Reklama

Další články

Načítám