Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Herec Štěpán Benoni (39) se rodinným stavem netají, s manželkou Vladimírou se ale ve společnosti, na akcích s přítomností médií, často nevyskytují a některým jeho fanouškům tak mohlo uniknout, že je herec ženáč. Už víc jak pět let.

Benoni, kterého znají nejen divadelní diváci, ale také ti televizní z několika seriálů, měl minulý týden premiéru v divadle Studio DVA. Šlo o hru Odpočívej ve svém pokoji s Danielou Kolářovou a Martou Vančurovou v hlavních rolích. Benoni ztvárnil jednu z vedlejších, postavu Benjamina.

Hra držitele Pulitzerovy ceny Davida Lindsayho-Abaireho pojednává o dvou rozhádaných klientkách domova pro seniory, obývajících společný pokoj, a na pozadí jejich příběhu se vine téma mezigeneračního soužití.

Režie hry se ujal Miroslav Hanuš. „Musím říct, že nejlákavější bylo obsazení. Uznávám ‚herecké bardy‘, rád s nimi pracuju, je mi vždy ctí. Daně jsem stavěl kulisy, když jsem byl kulisákem na Vinohradech a ona tam byla hvězdou. A Martě jsem statoval za zády jako student DAMU v Realistickém divadle, kde zase zářila ona. Nešlo je nemilovat. Takže touhle inscenací si plním zase jeden sen,“ řekl Hanuš.

V dalších rolích účinkují Petr Stach, Lucie Pernetová a Jiří Ployhar.

Vladimíra Benoni byla tentokrát „pouze“ divákem, přišla podpořit svého muže. Sama však herecky působí v Divadle Aqualung a v Divadle Radka Brzobohatého v Praze a v Městském divadle Kladno.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám