Hlavní obsah
Jiří Nedvídek
Článek

Hanka Zagorová (†75) už léta letoucí jezdí po evropských metropolích se svým manželem, který účinkuje v různých operních domech. Naposledy si naše nejúspěšnější předrevoluční pěnice se svým mužem Štefanem Margitou (67) celých osmnáct dní užívala romantiky v Londýně.

Právě tam totiž Margita v Královské opeře hraje v nové inscenaci opery Leoše Janáčka Z mrtvého domu.

„Z pronajatého bytu v londýnské čtvrti Westminster to mám do opery pět zastávek autobusem, a tak na radu Hanky, která je v zahraničí milovnicí městské hromadné dopravy, jezdím na zkoušky i z nich červeným dvoupatrovým autobusem jménem doubledecker, který Londýňané používají již od roku 1923. A fotím Londýn v různých hodinách. Nejraději vpodvečer,“ vypráví Štefan, který už je v Londýně zase sám.

„Londýn jsme si společně maximálně užili. Na střídačku jsme si dělali snídaně a starali se vzájemně krásně o sebe. Hanka si tam koupila nádhernou koženou sukni ke kolenům a v obchodním a zábavním centru Covent Garden, v němž se nachází vchod do budovy Královské opery, jsme si například zašli na oběd do výtečné indické restaurace,“ prozradil Super.cz Margita, který poslední představení zmiňované opery odehraje tuto sobotu.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám