Hlavní obsah
Článek

Tomáš Verner (37) a Kristýna Coufalová se zdárně protančili až do samotného finále letošní StarDance. Z postupu mají obrovskou radost, ale neskrývají, že byl semifinálový večer o nervy. V samotném závěru před vyřazováním totiž moderátoři oznámili, že parket nikdo neopouští a do finále postupují všechny tři páry.

„Bylo to skvělé překvapení, ale v konci trošku drama. Myslím, že jsme se všichni zapotili,“ svěřil Super.cz krasobruslař.

V 9. kole zatančili vášnivé a energické paso doble i něžný waltz, za něž si vysloužili nejvyšší počet bodů. Přestože by se mohlo zdát, že díky krasobruslení má Verner asi nejmenší problém s kondicí a dva tance zvládne hravě, v reálu je to přesně naopak.

„Musím zklamat, kondice už není. Čtyři roky nejsem sportovec, ale úředník, takže žádnou kondici nemám,“ vysvětluje. A podobně je na tom i se správným postojem. Jako krasobruslař sice drží přirozeně vzpřímené tělo, to ale při tanci nestačí. „Držení u standardních tanců se učím už čtyři měsíce,“ přiznává. Na druhou stranu ovládá speciální dovednosti, které by se mu mohly ve finálovém tanci freestyle ještě hodit. „Třeba žonglování umím daleko líp než quickstep nebo sambu,“ říká krasobruslař.

Covidová situace letos pořádně zamíchala kartami, proto musí být všichni zbylí soutěžící ještě víc obezřetní, což s sebou přináší jistá omezení. „Vadí to asi při výkonu normální práce, že musíme omezit každý své zaměstnání a nepotkávat se s tak velkou spoustou lidí,“ dodává Verner.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám