Hlavní obsah
Článek

Zanedlouho odstartuje jubilejní desátý ročník oblíbené show StarDance, v níž celebrity pod vedením profesionálů porotě, hostům a televizním divákům předvádějí svou taneční zdatnost. Vystupuje se v párech, vždy muž se ženou. Není ale vyloučeno, že by to v budoucnu mohlo být jinak.

Stanice BBC, která vysílá původní britskou verzi soutěže Strictly Come Dancing, totiž vydala prohlášení, že je nakloněna možnosti dát na parketu prostor i stejnopohlavním párům. „V budoucnu jsme zcela otevřeni možnosti párování celebrit a profesionálních tanečníků stejného pohlaví, pokud by k tomu nastala příležitost,“ zní ve vyjádření stanice.

V show už se přitom představili tanečníci stejného pohlaví, nešlo ale o soutěžící, ale o performery vystupující během jednoho z večerů.

V australské verzi se však pár stejného pohlaví mezi soutěžícími objevil. Za celebrity tančil(a) drag queen (muž, který svým chováním a oblékáním předvádí ženu) Courtney Act, vlastním jménem Shane Jenek.

Courtney Act a Joshua Keefe v australské verzi oblíbené taneční show

Není tak od věci úvaha, že by i Česká televize, která u nás soutěž vysílá, zareagovala na světový trend. Ostatně už letošní složení soutěžících je mimořádně pestré. K hercům, zpěvákům a sportovcům přibyl youtuber (stejně jako loni třeba právě v britské verzi) nebo rybář.

„Trendy ve StarDance pravidelně sledujeme. Toto není novinka, v řadě zemí již takové tance proběhly, např. v Izraeli nebo i na Slovensku. Zatím za námi s tímto přáním žádná z osobností nepřišla. Jakmile se tak ale stane, určitě se tomu budeme věnovat,“ řekl Super.cz manažer vývoje Jan Potměšil a připustil tak, že není vyloučeno, že i v české verzi se v budoucnu objeví stejnopohlavní soutěžní páry.

Uvítali byste takovou změnu?
Ano
16,1 %
Ne
83,9 %
Celkem hlasovalo 533 čtenářů.
Související témata:

Reklama

Další články

Načítám