Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Ještě než začal trénovat na StarDance, vycestoval do Afriky. Youtuber Kovy, občanským jménem Karel Kovář, strávil několik dní ve Rwandě, kam odcestoval ještě s bývalým hokejistou Patrikem Eliášem a režisérem Václavem Marhoulem společně s českou pobočkou UNICEF. Známé osobnosti se přijely do oblasti Mahama přesvědčit o funkčnosti posledního bohulibého projektu, kdy byla místním předaná čistička vody, která bude zásobovat šedesát tisíc lidí pitnou vodou.

Influencer, populární zejména mezi náctiletými, oslovil k podpoře své příznivce na Instagramu v živém chatu přímo ze Rwandy.

„Žádnej Karel, žádnej Kovy, ale Muzungu neboli bílý člověk. Dnes jsme se s naší UNICEF misí byli podívat ve rwandském uprchlickém táboře Mahama,” komentoval Kovy na Instagramu snímek, na kterém se fotil s místními dětmi. „UNICEF tu pomohl vybudovat čističku vody z místní řeky, aby ji sem nemusely z daleka vozit stovky náklaďáků. Dodává vakcíny pro nejmenší a pomáhá se starat o budoucí maminky. Takže dík patří i vám, co organizacím jako UNICEF přispíváte. I díky vám mají tito lidé naději. A ta je strašně důležitá,” říká Kovy.

Poslání projektu pak objasnila ředitelka české sekce UNICEF Pavla Gomba: „Díky této pomoci již nemusí děti putovat dlouhé kilometry za vodou do řeky Kagera, která je závadná a kde je navíc ohrožovali krokodýli. V oblasti dramaticky poklesla nemocnost a úmrtnost na bakteriální a parazitární onemocnění,“ vysvětluje

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám