Hlavní obsah
Článek

I česká literární scéna bude mít letos ve StarDance své zastoupení. Česká televize potvrdila, že mezi soutěžícími bude spisovatelka Radka Třeštíková (42).

Nabídka ji prý zaskočila, proto s účastí váhala. „Jednak mě to trochu vyděsilo a taky jsem si nebyla jistá, zda to časově zvládnu. První, s kým jsem to konzultovala, byl samozřejmě manžel (fotograf Tomáš Třeštík - pozn.), máme dvě malé děti a museli jsme se nejdřív dohodnout na péči o ně,“ řekla autorka titulů To prší moře, Osm, Veselí nebo Bábovky.

Zároveň Třeštíková zapochybovala o svých pohybových schopnostech. „Nemám pohybovou paměť, nebo takhle, doteď jsem si myslela, že jsem prostě nemehlo, ale nedávno jsem zjistila, že to má tenhle vznešený výraz, tak ho používám. V praxi to znamená, že si vůbec nepamatuju kroky, nejsem schopná je zopakovat a taky se mi nedaří synchronizovat pohyb rukou a nohou, z toho důvodu jsem se nikdy nenaučila plavat kraul a nesnáším aerobic,“ uvedla.

Jejího tanečního partnera Tomáše Vořechovského toto zjištění z konceptu nerozhodilo. „Radka sice říká, že nemá pohybovou paměť, dle mého má ale zase spoustu jiných předností, tak na tom budeme společně pracovat a myslím, že to bude všechno super a moc se na to těším,“ řekl zkušený taneční lektor.

„Učím malé děti i kurzy pro dospělé. Před půl rokem jsem se vrátil z Ameriky, kde jsem strávil rok jak výukou, tak samotným vystupováním v několika tanečních show. Když jsem zvládl učit Američany, tak už zvládnu asi všechno, i Radku,“ smál se.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám