Hlavní obsah
Adam Chromý
Článek

Americké soudy zahlcuje spousta obskurních žalob, které mají dle místních zákonů nárok na projednávání. Spor týkající se herečky Sofie Vergary (51) a jejích nenarozených dětí se nejspíš zapíše do dějin jako absolutně největší absurdita.

Hvězda seriálu Taková moderní rodinka žije ve spokojeném manželství s Joem Manganiellem a je matkou již čtyřiadvacetiletého syna Manola, jehož si pořídila dávno předtím, než se dala dohromady s o pět let mladším hollywoodským fešákem. Vnadná herečka nyní čelí bizarní žalobě, v níž proti ní - podle New York Postu - stojí její vlastní genetický materiál.

Spor jako ze sci-fi filmu opravdu projednává soud v americké Louisianě. Snad poprvé v historii se finanční kompenzace domáhají oplodněná vajíčka, která klidně odpočívají v mrazicím boxu a nejspíš sní o tom, jak by díky závratným příjmům své matky jednou mohla žít v blahobytu. Pokud by v budoucnu vyrostla do podoby své sexy maminky, je naprosto pochopitelné, že si nárokují svou existenci.

Sofia Vergara v roce 2013 plánovala umělé oplodnění s Nickem Leobem. Embrya však zůstala zmražena, což se nelíbí jejich 'otci', který by se na nich rád obohatil. Když u soudu neuspěl, přišel s nezvyklým řešením. Vergaru už nežaluje on, ale samotná embrya Emma a Isabelle prostřednictvím jejich správce.

Nenarozené děti se na soud obrací se stížnosti, že jim nebylo umožněno zrození a tím pádem nikdy nepřijdou k dědictví. Pokud jim bude vyhověno, budou si muset nejspíš skrze svého správce hledat náhradní matku. Představa, že by je Sofia proti své vůli přijala do vlastního lůna, je totiž naprosto nereálná.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám