Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Odchod Gabriely Vránové zasáhl nejen její blízké, fanoušky a obdivovatele, ale také herecké kolegy.

„Je mi líto staré generace, která nás opouští. Paní Gabriela byla o něco mladší, než je moje máma, a znala jsem se s ní především z Divadla na Vinohradech, kde právě s mojí mámou často hrála. Čest její památce,” řekla Super.cz Simona Stašová (69).

Vzhledem k řečenému cítí velkou sounáležitost se synem Vránové, režisérem a hercem Ondřejem Kepkou. „Je mi líto jejího syna, se kterým se znám velmi dobře a který ztratil maminku. Drž se, Ondro,” vzkázala herečka.

Na Vránovou zavzpomínala také její kolegyně z vinohradského divadla Daniela Kolářová.

„Gábina byla svérázná osobnost, ráda na sebe upozorňovala, ale v tom dobrém slova smyslu,” uvedla pro Český rozhlas Kolářová. „Byla to velmi originální osobnost, ostatně jako všichni v Divadle na Vinohradech,” vzpomínala Kolářová a dodala: „Krásně zpívala, uměla spoustu moravských lidovek. Ráda na ni vzpomínám, byla to skvělá herečka, která milovala svou profesi.”

Na Gábi, jak herečce mnozí včetně její syna Ondřeje říkali, později připojila vzpomínku i její kolegyně Zdeňka Žádníková Volencová. S Vránovou se potkávaly v divadle Studio DVA ve hře Dámská šatna. Jak na ni vzpomíná? „Křehká síla. Občas roztomile roztržitá, se zvonivým smíchem i zvláštním smutkem v očích... S její celoživotní láskou k poezii. Poznaly jsme se jen na krátký čas, ale bylo mi velkou ctí, milá Gábi,“ napsala Super.cz.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám