Hlavní obsah
Článek

Takhle se pozná opravdový profesionál! Simona Stašová (69) měla v novém velkofilmu Lída Baarová (†86) vlastně jen malou roli, hrála matku herečky, která si přes ní plní své dívčí sny o herecké kariéře, ale přesto se na natáčení připravila tak, jako snad nikdo jiný. A má už jasno v tom, že tehdy dvacetiletá holka, která se zakoukala do nácka Josepha Goebbelse, za své problémy nemohla. Rodiče ale prý přivírali oči!

Mnozí už Simoně Stašové prorokují naprosto jistou sošku Českého lva za vedlejší ženskou roli, ona to ale odmítá. „To není skromnost, ale o to nejde. Z divadla mám zkušenost, že důležité je, jestli se to lidem bude líbit. Jestli si to řeknou šuškandou. Jestli člověk dostane cenu, je to milé, ale není to nejpodstatnější,“ brání se.

Na roli se připravovala opravdu pečlivě. „Přečetla jsem šest životopisů Lídy Baarové od různých autorů. Hrozně mě to bavilo. Brala jsem to už jako sport. Podtrhávala jsem si, co souviselo s její rodinou,“ vysvětluje Stašová.

A sama pro sebe nalezla jednu z příčin neštěstí Baarové. „Našla jsem tam drobné věci, které mi osvětlily to, že její rodina mohla za tu tragédii. Šlo o to, že zvěrstvo, které se dělo, nechtěli vidět. Kariéra a afrodisiakum moci bylo silnější, než to, co viděli a slyšeli. Kariéra byla na prvním místě a to je vždy tragédie,“ dodala jedna z nejlepších hereček své generace.

Reklama

Další články

Načítám