Hlavní obsah
Článek

Nejsou vychováváni v izolaci mezi smetánkou v drahých soukromých zařízeních. Starší syn Simony Krainové (51) Max chodí na obyčejnou základku, mladší Bruno do běžné školky. I díky tomu jsou v kontaktu s realitou a "normálními" lidmi, mnohdy i sociálně slabšími.

Právě dětem z takových rodin se Simona rozhodla pomáhat v rámci nadace Women for Women Ivany Tykačové. "Líbí se mi projekt Obědy pro děti. Každé desáté dítě v Česku nedostává oběd, protože rodiče nemají na to, aby jim ho ve škole zaplatili. Když jsem o tom viděla dokument, hluboce se mě to dotklo. Snažíme se v rámci naší spolupráce vygenerovat co nejvíc peněz právě na školní obědy. Bude to formou sbírky, budou se pořádat akce, také fotit kalendář," vysvětlila Simona.

Ta chce zapojit právě i svoje syny. "Je důležité jim vysvětlit, o co se jedná, a moje děti jsou tak citlivé, vnímavé a srdečné, že do toho půjdou velmi rády a odevzdaly by i všechny peníze ze svých pokladniček. Daly by je dětem, které čekají v družině bez oběda na to, až ostatní dojí. Doufám, že z kluků vychovám slušné lidi, kteří budou pomáhat ostatním a nebudou úplní asociálové, kterým by bylo všechno jedno," věří modelka.

"Kluci chodí do normální školy a školky. Maxík má s dětmi ve škole velmi pěkné vztahy. Dokonce jsme přemýšleli, že je dáme na jednu SCIO školu, která má k dětem trochu jiný přístup, ale Max nechce nikam odejít. Bojím se samozřejmě šikany a všech těchhle věcí, ale zatím jsme velmi spokojení," zaťukala si na zuby Krainová.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám