Hlavní obsah
Článek

Ničivý požár pařížské katedrály Notre-Dame šokoval celý svět. Výjimkou nejsou ani české celebrity. Požár zarmoutil zpěvačky Annu K (59) a Martu Jandovou (49), modelku Simonu Krainovou (51) i moderátora Leoše Mareše (47).

„Katedrála Notre Dame v plamenech. Vyrůstala jsem u babičky, kde byly všude fotky jejích milovaných míst a staveb světa. Notre-Dame jsem odmalička milovala a učila se vyslovovat její jméno ve francouzštině, a i kvůli ní se začala učit francouzsky. Puká mi srdce, tohle se přece nemělo stát. Snad to babička nevidí,“ smutnila Anna K.

A přidala se i Krainová, která v Paříži dlouho žila. „Obrovský smutek a ztráta, nenahraditelná ztráta. Moje milovaná Paříž a JEJÍ PANÍ v plamenech. Několik let jsem se na ni dívala ze svého bytu, kochala její krásou a teď mi puká srdce,“ napsala Krainová.

Leoš Mareš zase přirovnával požár slavné katedrály k našim památkách, jejichž případný požár by byl také nenahraditelnou ztrátou.

„Představte si, kdyby shořela Katedrála svatého Víta nebo Orloj. Nikdy bych neřekl, že to je v dnešní době možné,“ divil se.

Zpěvačka Marta Jandová zavzpomínala na to, jak katedrálu navštívila s rodinou. „Před rokem a půl. Marušce se líbil nejvíc. Prý její nejoblíbenější kostel. Něco tak nádherného. Snad se jim to podaří dát dohromady. A čest všem požárníkům světa. Jejich práce je obdivuhodná,“ vzkázala zpěvačka.

Reklama

Další články

Načítám