Hlavní obsah
Článek

V době, kdy divadla zažívají velkou krizi v návštěvnosti, jdou v Dejvickém divadle proti proudu a představují nové divadelní kusy. V souboru, který se proslavil i v televizi díky seriálům Čtvrtá hvězda a Zkáza Dejvického divadla, mají za sebou v září premiéru hry Vina, kterou režíroval Ivan Trojan. Ve hře se objeví také stálá členka souboru Simona Babčáková (51), která se o divadle rozpovídala na premiéře komedie V létě ti řeknu, jak se mám. „Teď zkoušíme hru Richard III. s režisérským duem Skutr (režiséři Martin Kukučka, Lukáš Trpišovský, pozn. red.).

Na scéně se Babčáková potká s kolegyněmi Denisou Barešovou, Lenkou Krobotovou a Marthou Issovou. „Ve hře budeme čtyři ženy a budeme hrát čtyři královny. Budu hrát tu nejstarší královnu,“ prozradila nám Babčáková na premiéře filmu V létě ti řeknu, jak se mám.

Premiéra shakespearovské hry bude na konci března, ale představení se teprve vyvíjí. „Vůbec netuším, jak to bude vypadat. Jsme na začátku procesu. Zatím jsme si řekli základní věci, významy. Teď nás čekají aranžovačky a hledání, co příběhem chceme říct.“

Babčáková stále cítí v uměleckém světě negativní dopad pandemie. „Je to stále zasažené období. Často ještě odpoledne nevíme, jestli budeme hrát. Covidové testy jsou taková ruská ruleta, někdy to vyjde, někdy ne. Doufám, že to od dubna bude v řádu. Zatím to tak není,“ přeje si Simona Babčáková.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám