Hlavní obsah
Článek

Roztomilé dítko z obrázku vyrůstalo v libanonské komunitě a do vínku dostalo umělecké vlohy, které mu dopomohly k tomu, stát se jednou z nejznámějších zpěvaček světa. Zamilovala se do španělského fotbalisty, s nímž údajně čeká své první dítě. Už víte, o kom je řeč?

Oblíbená zpěvačka Shakira (47), celým jménem Shakira Isabel Mebarak Ripoll, se narodila v Kolumbii. Po otci je Libanonka, po matce Kolumbijka. Má šest sourozenců, přičemž jeden z bratrů se jí zabil při nehodě na motorce.

Svůj talent odmalička rozvíjela psaním básní a textů k písním. Ve třinácti letech získala první nahrávací smlouvu se Sony Music Columbia a vydala debutové album Magia. Druhé album neslo název Peligro, třetí pak Pies Descalzos, které se stalo obrovským hitem a v osmi zemích se stalo číslem jedna. Čtvrté album s názvem Donde Estan Los Ladrones bylo dalším úspěchem, díky němuž se Shakira dostávala stále více do povědomí. Začala pracovat na svém prvním albu v angličtině a sklízela jeden úspěch za druhým.

V současné době patří mezi nejoblíbenější zpěvačky, získala řadu věhlasných ocenění a její turné bývají vyprodaná. Tvoří pár s o deset let mladším fotbalistou Gerardem Piquém, se kterým podle neoficiálních informací čeká své první dítě.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám