Hlavní obsah
Článek

Herečka Selma Blair (51) vydala novou knihu s názvem Mean Baby: A Memoir of Growing Up, v níž reflektovala i své nejtemnější vzpomínky. Dotkla se alkoholismu, který se u ní projevil už v dětství, i pokusu o sebevraždu. Vzít si život chtěla kvůli rozchodu v době studií.

Blair detailně popsala, co se tehdy stalo. Zamilovala se do jistého Todda, ten se s ní ale rozešel. Rozchod Selma nesla tak těžce, že se rozhodla se vším skoncovat. Schovala se u Todda v pokoji ve skříni, kde spolykala krabičku léků proti bolesti a zapila je tequilou.

Ještě než koktejl začal působit, vyběhla ze skříně, muže vzbudila a řekla mu, co se stalo. Matka ji poté odvezla do nemocnice.

V knize herečka také popsala, že pít alkohol začala už v dětství. Během židovského svátku Pesah prý měla dovoleno ochutnat trošku vína, dala si ale víc, než měla a opila se. Poté nepila kvůli tomu, aby se opila, ale usrkávala, když se objevila úzkost.

„Stala jsem se zkušenou alkoholičkou, zběhlou ve skrývání svého tajemství,“ napsala Blair. „Bylo to těžké. Nevím. Možná to nakonec bylo jednodušší. Možná bych bez pití nepřežila,“ řekla v pořadu Today. V pití pokračovala na základní, střední i vysoké škole.

Právě alkohol byl příčinou toho, že se několikrát stala obětí násilníků. „Byla jsem znásilněná, mnohokrát, protože jsem byla příliš opilá na to říct: přestaň, prosím,“ uvedla. Tehdy byla v začarovaném kruhu: kvůli alkoholu čelila násilí, zároveň jí pití pomáhalo překonat prožitá traumata.

„Zápal pít tak moc, jak jen to jde, a tak často, jak jsem mohla, mi vydržel a nepřešel víc než dvacet let,“ přiznala.

Vše se změnilo v roce 2016, kdy ji kvůli intoxikaci odvedli z letadla. Podle TMZ Blair plakala a stěžovala si na to, že ji nějaký muž obtěžuje. Pilot měl informovat letiště o pasažérovi, který smíchal léky s alkoholem, herečka pak byla údajně z letadla vynesená na nosítkách. Ona sama k incidentu uvedla: „To, co mě donutilo přestat pít, byl fakt, že jsem v tom letadle mohla zemřít.“ Od té doby je čistá.

Velmi otevřeně herečka mluví také o boji s roztroušenou sklerózou, kterou jí diagnostikovali v roce 2018. Léta si prý myslela, že za jejími obtížemi stojí něco úplně jiného. Své občasné pády, zamlženou paměť, padání věcí nebo méně funkční levou stranu těla přisuzovala například skřípnutému nervu. S fanoušky sdílí nejen průběh léčby, ale i pocity a krize, kterými prochází.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám