Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Z USA přichází výborná zpráva o přelomovém úspěchu naší zpěvačky Celeste Buckingham (28). Zatímco její fanoušci v Evropě aktuálně poslouchají nový singl Hello, její starší singl Crushin' My Fairytale zaznamenal jen před nedávnem historický úspěch. V celosvětové konkurenci se mu podařilo probojovat se do nejprestižnější americké hitparády Billboard Chart.

Před třemi lety si Amerika všimla zpěvačky Celeste Buckingham díky jejímu singlu Run Run Run. Úspěšný hit vystřelil slovenskou hvězdu až do top trojky tehdejších objevů roku v hudebních cenách Radio Disney Awards.

A ve svých úspěších pokračuje dál. Talentovaná Slovenka se tak poprvé ve své hudební kariéře ocitá v prestižní hitparádě Billboard Mainstream TOP 40 Indicator Chart v bezprostřední blízkosti hvězd jako Taylor Swift, Ellie Goulding, Selena Gomez, Rihanna či Justin Bieber. „Mám neskutečnou radost z toho, že jedna z mých písniček takto nečekaně prorazila v americké hitparádě. Jsem vděčná za to, že mám úžasné fanoušky, kteří mě neustále podporují v tom, co dělám. Doufám, že písnička bude nadále stoupat nahoru a že se Američanům bude líbit moje tvorba,“ těší se Celeste Buckingham.

Singl Crushin´ My Fairytale měl v Evropě premiéru koncem roku 2013. Americká rádia a veřejnost však zaujal až teď. „Pro Celeste, všechny spolupracovníky zde v i USA a také pro celou slovenskou a českou hudební scénu je to obrovský úspěch, protože jde pravděpodobně o historicky první umístění našeho domácího interpreta v jednom z top žebříčků světově neujznávanější platformy. V The Billboard Mainstream Top 40 Indicator Chart je žebříček sestavován na základě hranosti skladeb hlavních referenčních rádií v USA,“ vysvětluje zpěvaččin manažer Lumír Mati.

Debutový vstup slovenské zpěvačky byl v USA oficiálně zaznamenán a zveřejněn v Billboard Chart 22. března.

Singl Crushin´ My Fairytale vyšel na zpěvaččině druhém sólovém albu Where I Belong ve vydavatelství Buckingham Entertainment Group. Stejně jako předešlé hity Celeste vzešel z jejího vlastního pera.

Reklama

Další články

Načítám