Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Bývali jedněmi z nejoblíbenějších tváří českých televizí, celý národ je miloval. Uváděli jednotlivé pořady v České televizi, ta se ale před jedenácti lety rozhodla zbavit je práce. Co dnes nejslavnější z nich dělají? Leckdo by se divil. Hlasujte v anketě na konci článku!

Taková Saskia Burešová (77) dopadla ještě dobře, protože jí až do dnešních dnů zůstal pořad Kalendárium. Marie Retková pracuje v Českém rozhlase a vydělává si i moderováním akcí. Marta Skarlandtová čas rozděluje mezi péči o vnoučata a pak také překládá hry pro divadlo Ungelt svého bratra Milana Heina. Marie Tomsová si užívá rodinného života, kromě toho třeba objíždí republiku s pořadem Hlasatelky v akci s kolegy Saskií Burešovou a Alexandrem Hemalou.

Ten byl po zrušení svého původního fleku dlouho ve veřejnoprávní televizi režisérem dne. V poslední době je z něj rosnička v jedné z barrandovských televizí. Natočil také reklamu pro jednu počítačovou hru.

Nejmladší z tehdejších hlasatelů Petr Lesák se vážně neztratil. Dodával televizím na klíč různé televizní formáty, třeba Jste to, co jíte nebo TopStar magazín. Časem mu tenhle byznys sebrali, zkoušel proto moderování zpráv na Barrandově, ale dlouho si místo neudržel. Nyní prý se svým partnerem provozuje bageterii a vyvíjí různé televizní pořady, které prodává do zahraničí.

Byli byste pro návrat televizních hlasatelů?
Ano, bylo to milé a vlídné
73,1 %
Ne, doba už je někde jinde
26,9 %
Celkem hlasovalo 57917 čtenářů.

Reklama

Další články

Načítám