Hlavní obsah
Článek

Podobnou tragédii, jakou je případ Aleca Baldwina, jenž při natáčení filmu Rust zastřelil kameramanku Halynu Hutchins, sice Petr Jákl (50), který je producentem zmíněného filmu, nezažil, při delším telefonické rozhovoru se Super.cz si ale na tragické okamžiky okolo natáčení, které skončily smrtí, vzpomněl.

"Každá smrt je tragédie. Tahle je opravdu nešťastná, jak pro rodinu oběti, tak pro Aleca Baldwina, který je hvězdou světové kategorie. Je to pro něj strašné, ani si to nedokážeme představit. Když někoho, byť nechtěně, zabil. O dopadech na film, který se kvůli covidu pořád posouval, nemluvě," řekl nám Jákl.

Ten by se měl s ostatními tvůrci setkat zhruba v polovině listopadu. "Bylo to v plánu ještě předtím, než nastala tahle událost, že tam po 8. listopadu poletím, protože se zároveň natáčí i další film, marvelovka, který produkuji. V této situaci je to ještě naléhavější," svěřil.

"Budeme řešit, co dál. Je jasné, že se natáčení přerušilo, a je otázkou, kdy se bude moct znovu točit, už kvůli psychickému stavu herců. Musí se ošetřit i jejich další pracovní závazky, hrají tam i další hvězdy jako Travis Simmons z Vikingů, jejich čas je naplánovaný," vysvětloval.

Se smrtí na place se Jákl za pětadvacet let už bohužel setkal.

"Když jsme točili Johanku z Arku, den před zahájením natáčení se dva lidé nabourali na čtyřkolce a umřeli. Tam už natáčení zastavit nešlo. A na XXX se zabil kaskadér, když na padáku narazil do Karlova mostu. Táta mi zase vyprávěl, že někdy v 70. letech zemřel kaskadér, kterého přejeli při natáčení v pískovně. Ale takových případů je minimum, je to menší šance než vyhrát ve Sportce. Jak říkám, zpočátku jsem vůbec nevěřil, že se to vůbec stalo," uzavřel.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám