Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Sedmdesát let od jeho narození a čtyřicet od nečekaného úmrtí, které obestírá řada fám, uplynulo letos v březnu. Na zpěváka Jiřího Schelingera (†30), známého díky hitům jako Holubí dům či Jsem prý blázen jen, s námi zavzpomínala jeho dcera Andrea, která je majitelkou tátova typického chrapláku. "Jeho hlas byl nadčasový," řekla Super.cz.

"A že mám podobný, mi říkal i František Ringo Čech, když jsem mu volala. Prý mám nějaký starý hlas a ptal se mě, jestli jsem stará. Až když jsem k němu přijela, bylo mu to jasné a uvědomil si, že mám hlas po tatínkovi," vyprávěla.

"Tátu jsem moc poznat nestihla. Bylo mi necelých deset let, když zemřel. V tu dobu jsem nevnímala ani jeho muziku. Až když mi bylo přes osmnáct a byla revoluce, tak začaly znovu vycházet jeho písničky. A nejvíc ji prožívám teď, v tomhle období, kdy už mám i víc času, protože mám odrostlé děti," svěřila se. Po rozvodu se vrátila i ke svému rodnému příjmení.

Jako poctu tátovi založila mj. také facebookovou stránku Jiří Schelinger 70, kterou spravuje, a chystá i další projekty. "Začali jsme s tričky a snad budou možné i koncerty, letos aspoň nějaké menší," věří.

Reklama

Další články

Načítám