Hlavní obsah
Článek

Co film, to jiný žánr. Režisér F. A. Brabec v Česku oživil detektivku díky svému Boleru, vyžíval se v bohaté obrazotvornosti v Králi Ubu s Lucií Bílou (57) či v Kytici a pohádku si vyzkoušel ve snímku V peřině. Nyní natáčí pro změnu psí příběh.

"Miluju žánry a je mi líto, že český film je trochu ztrácí, takže jsem rád, že jsem do nich občas trochu rýpnul. Když jsem si přečetl příběh Gumpa, psa, který naučil lidi žít od Filipa Rožka, byl jsem nadšený, že mám opět žánr, který tady nikdo dlouho netočil. Je to originál, který mě zase nějakým způsobem postrčí dál," řekl Super.cz.

Probrali jsme i filmy, které režiséra rozpláčou, což většinou u těch s psí tematikou bývá. Ať už to byla kdysi dávno Lassie se vrací, Bílý Bim, černé ucho anebo seriál Goro, bílý pes. "Já jsem ubrečený divák, dotýká se mě skoro všechno, oprostím se od svých profesí a stávám se divákem. Na psí filmy jsem se teď díval z pracovních důvodů a v poslední době je asi nejdojemnější Psí poslání," míní Brabec.

Říká se, že s dětmi a se zvířaty je natáčení nejsložitější, ale režisér je na to připravený, "Já se zvířaty pracuji už od FAMU, jako ostřič jsem na Barrandově dělal Rumburaka, kde bylo patnáct havranů nebo třicet koz. Se zvířetem se setkáváte ve filmu celý život. Dříve ve světě filmu nebyly možné digitální technologie, které nám teď umožní natočit nekonečné množství záběrů a na ten správný okamžik si počkat, a tak budu mít lehčí práci. Když psa vycvičíte, tak je ten výsledek většinou falešný," domnívá se, i když počítá, že ve střižně bude muset kvůli tomu pobýt déle, než je obvyklé.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám