Hlavní obsah
Článek

Mezzosopranistka Štěpánka Pučálková, která byla nominována i na cenu Thálie, je už přes dva měsíce doma a do konce prázdnin ještě bude. Stejně jako naše divadla je i její domovská scéna v Drážďanech zavřená, v Německu až do 31. srpna.

Denně si ale udržuje hlas i formu, až ji opět zavolají na prkna, která znamenají svět. Zdravou mysl i postavu si denně udržuje jízdou na kole, domácím cvičením a také chůzí s hůlkami. To musí, protože se otáčí i v kuchyni a dokonce se naučila péct i dorty. Že mít dokonalou figuru něco stojí, dobře ví, protože se věnovala i modelingu.

„Není lehké v karanténě nepřibrat. Najednou neběhám po jevišti, nemám stres, netlačí mě žádné termíny. Trochu jsem zpohodlněla, a to se mi nelíbí. Naštěstí v Praze bydlím kousek od Průhonického parku, a tak téměř každý den vyrážím se svým sousedem Honzou Mühlfeitem na "hůlky". Kromě toho, že sportujeme, občas řešíme i mou psychiku," svěřila, že souseda, mentálního kouče využívá, protože se jí stýská po práci.

"Každý den si také zapnu YouTube a cvičím podle jedné německé fitness bloggerky. Ačkoliv jsou již fitness studia otevřená, mně tento domácí sportovní režim plně vyhovuje,“ doplnila.

Mladá mezzosopranistka se už těší na svoje role v Semperově opeře v Drážďanech. Od září ji čeká mimo jiné debut v roli Rosiny v opeře Lazebník Sevillský, role ve Wagnerově opeře Valkýra, a i přeložené koncerty ve Festivalovém domě v rakouském Salcburku. V Česku vystoupí 1. října s tenoristou Pavolem Bršlíkem v díle Zápisník zmizelého v rámci festivalu Janáček Brno.

Reklama

Další články

Načítám