Hlavní obsah
Článek

Žádné vyřazování po jednom. Přímé přenosy SuperStar sice začnou už v neděli 24. května, ale proběhnou pouze dva. Takže už 31. května budeme znát vítěze, který se dočká výhry v hodnotě 2 miliónů korun. TV Nova počet přenosů pořádně zkrouhla z organizačních důvodů po ukončení nouzového stavu, kdy jsou ale stále nastavená určitá omezení.

Produkce a realizace obou živých přenosů bude probíhat za přísných hygienických a bezpečnostních opatření a bez přítomnosti publika. Soutěžící i porota projde testem na nemoc COVID-19. Samozřejmostí a povinností budou roušky, rukavice, štíty a další zdravotnické pomůcky pro štáb. Soutěžící, porota a kapela budou během živého vysílání na obrazovce bez roušek.

Natáčení všech medailonků bude probíhat za přísně stanovených hygienických pravidel podle aktuálních opatření. Finalisté se ubytují v hotelu s přísně střeženým režimem, aby se minimalizoval kontakt s veřejností. S rodinnými příslušníky soutěžících se v průběhu živých přenosů spojí produkce online díky moderním technologiím. Diváci se živě podívají do jejich domovů a uvidí tak bezprostřední reakce.

"V prvním přenosu se za doprovodu živé kapely představí kompletní desítka finalistů a na základě diváckého hlasování pět soutěžících s nejnižším počtem hlasů show opustí. Ve druhém živém přenosu – Superfinále – vystoupí pětice postupujících, každý se dvěma písničkami. Divácké hlasování se následně pozastaví a SuperStar opustí další dva soutěžící s nejnižším počtem hlasů. Ze třech nejúspěšnějších se stanou Superfinalisti a divákům zazpívají ještě jednou. Jeden z nich se pak stane SuperStar 2020,“ vysvětluje pravidla kreativní producent a režisér show Pepe Majeský.

Do živých přenosů postupuje TOP 10 finalistů SuperStar 2020 v následujícím složení: Lucie Bikárová, Diana Koval’ová, Júlia Kramárová, Esther Lubadika, Dominika Lukešová, Barbora Piešová, Timotej Májsky, Giovanni Ricci, Martin Schreiner, Michal Šafrata.

Reklama

Další články

Načítám