Hlavní obsah
Článek

Už za necelý měsíc se dočkáme slavnostní premiéry muzikálu Čarodějka v divadle GoJa Music Hall, takže přípravy finišují. Půjde pravděpodobně o nejvýpravnější muzikál současnosti. S dechberoucími kostýmy, dekoracemi i náročnou technikou. "Diváci se rozhodně budou mít na co dívat," ujistil nás producent František Janeček (79), který si premiéru nadělí 14. září ke svým půlkulatým narozeninám.

Nejdražším muzikálem v jeho produkci byl doposud Fantom opery. "Ten stál 50 milionů, ale Čarodějka bude finančně ještě náročnější hlavně kvůli technice. Jen ta vyjde na 15 milionů, k tomu ještě dekorace a kostýmy. Je to největší muzikál, který jsem dělal. Na jednom představení se podílí sto dvacet až sto třicet lidí, ať už na jevišti nebo v zákulisí," vypočítal Janeček.

"Všichni pilují své party, aby to bylo v září dokonalé. Když děláte velké dílo, byl bych primitivní lhář, když bych řekl, že mě to nezvedá každých patnáct až dvacet minut ze židle. Je to souběh mnoha rolí, velký komparz, velká baletní čísla, k tomu ta technika, kterou nemám moc rád, ale neobejde se to bez ní. Vždycky se vyskytnou nějaké chyby, které je potřeba doladit," vysvětlil.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám