Hlavní obsah
Článek

Známe je jako reportérky veřejnoprávní televize, takže novinářské prostředí dobře znají. A bylo i jejich inspirací při psaní vlastní divadelní hry. Tereza Strnadová a Lea Surovcová, které vídáme například v pořadu Reportéři ČT a Událostí, daly hlavy dohromady a původně psaly jenom pro zábavu.

Nyní čeká jejich představení, satirickou komedii, Mediální pakáž aneb Dreamjob už třetí repríza v pražském Rock Café. "Původně jsme myslely, že to bude jen taková ochotnická show pro kamarády. Ale nakonec se nám povedlo oslovit i poměrně známé divadelní herce, kteří to pod režijním vedením Matěje Balcara povznesli na snad koukatelnou formu," smála se Tereza Strnadová, která dokazuje, že si umí udělat legraci i sama ze sebe a ve hře si střihla miniroličku uklízečky. Její kolegyně má roli větší, neboť hraje jednu z novinářek.

Kromě zmíněných dam doplňují ansámbl profesionálové jako Miroslav Hrabě (42), Kristýna Hrušínská nebo Jan Řezníček. Satirická komedie z novinářského prostředí, která pobaví, poodkryje divákovi zákulisí novinářské práce, ale zároveň má ambici upozornit na palčivý problém dnešní doby, a tím jsou dezinformace a fake news.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám