Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Režisér Juraj Jakubisko dokončuje několikaměsíční natáčení pohádky Perinbaba 2, která navazuje na jeho známou a oblíbenou pohádku Perinbaba z roku 1985. Rozsáhlý filmový štáb čítající 100 lidí a 170 komparzistů završil natáčení v divoké přírodě kraje Spiš na Slovensku. Výpravný film čekají náročné postprodukční práce a do kin na Slovensku i v Česku vstoupí na konci roku 2019.

Tvůrci využijí výhody současných filmových technologií, s jejichž pomocí pro snímek oživí i původní Perinbabu s tváří italské herečky Giulietty Masina. S naplněním fantazie Juraje Jakubiska pomůže počítačová grafika i v jiných částech filmu. „Trochu se bojím, jestli už toho není moc. Dáváme tam tolik fantazie, že mám pocit, že se musím začít mírnit. Člověk, když může, si pak totiž začne strašně vymýšlet,“ uvedl režisér.

Hlavní postavou pohádky bude Lukáš, kterého hraje mladý slovenský herec a youtuber Lukáš Frlajs. „Hodně lidí si myslí, že když točíme dvojku Perinbaby, že samozřejmě hraju Jakuba z jedničky. Ale moje postava se jmenuje Lukáš a je to syn Jakuba,“ prozradil Lukáš Frlajs. Ve filmu se objeví herci ze Slovenska i z Česka, například Ivan Romančík, René Štúr, Dan Nekonečný, Klára Cibulová nebo Sabina Skalická, která bude hrát mladou „zubatou“.

„Nechtěli jsme obsazovat herce podle jejich slávy a popularity. Juraj se soustředil na typy, charaktery a na atmosféru samotných herců,“ říká producentka filmu Deana Horváthová – Jakubisková. Nicméně, když jsme dostali první várku fotografií z natáčení, okamžitě jsme si na jednom ze snímků všimli modelky Andrey Verešové (43), která už má pár filmových zkušeností za sebou. Navíc Perinbaba je její nejoblíbenější pohádka, takže zahrát si v ní byl pro modelku splněný sen.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám