Hlavní obsah
Článek

Tahle psí rasa se moc často nevidí. Herečka Michaela Kuklová ale chová již čtvrtou generaci afghánských chrtů. Její pětiletá kráska Justy vypadá opravdu jako psí princezna. A bývalá princezna Jasněnka prý svojí feně věnuje, pokud jde o úpravu zevnějšku, více času než sama sobě.

"Prvního afghánského chrta koupil táta, když mi bylo asi pět let. V rodině jsme si je zamilovali, takže si je pořizujeme stále znovu. Mají úžasnou povahu. I když ta péče je náročná. Všechny afghány předtím jsme stříhali, až tenhle je první, kterého se snažím česat, ale přiznávám, že mám každý týden nůžky v ruce. Ale už pět let, tak myslím, že to tentokrát vydržím," řekla nám Míša.

Když fenu češe nejméně třikrát týdně, není to prý tak hrozné a zabere jí to jen deset minut, když ale zapomene nebo někam odjede na delší dobu, je to očistec. "To na ní pak pracuju třeba hodinu a půl nebo i dvě hodiny a musím rozčesávat cucky. Dneska jsem se na ní třeba vyřádila, aby byla krásná na módní přehlídce. Ji jsem česala tři čtvrtě hodiny a já byla kompletně hotová za půl hodiny," smála se herečka.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám