Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Prvním pořádným zářezem na filmařské pažbě byl pro herečku Annu Paquin Oscar, který získala už v jedenácti letech za dětskou roli ve filmu Piano. Miliony diváků na celém světě ale uchvátila jako hlavní představitelka kultovního seriálu Pravá krev. Sexy blondýnku určitě rádi uvidí jako jednoho z hostů letošního karlovarského festivalu.

Annu Paquin doprovodí i manžel, herec a režisér Stephen Moyer, jenž ostatně Pravou krev, kde hlavní hrdinku milovali všichni upíři i vlkodlaci a je zde i hojnost erotických scén, také režíroval. Společně tady představí snímek Sklenka na rozloučenou, který je Moyerovým celovečerním režijním debutem.

Daším držitelem Oscara, který se letos na festivalu objeví hned v úvodu, kdy převezme cenu za celoživotní přínost světové kinematografii, je herec Tim Robbins. Festival ostatně před lety navštívila i jeho bývalá partnerka Susan Sarandon. Herec tady bude u uvedení hned tří snímků z jeho bohaté filmografie. Představí autorské filmy Bob Roberts a Kolébka ve větru i legendární Vykoupení z věznice Shawshank.

Dalšími hvězdami jsou mimo jiné Rory Cochrane, českému publiku nejznámější z Krimináky Miami, či hvězdný režisér Terry Gilliam.

Reklama

Další články

Načítám