Hlavní obsah
Článek

Nová pohádka Čertoviny je podle jejího režiséra Zdeňka Trošky (70) z ranku těch klasických, jako byla Princezna ze mlejna. Diváky láká do kin na krásnou jihočeskou krajinu, hezké lidi a milý příběh. Navíc se prý mohou těšit i na léto, když se o ně v zimě, kterou režisér sám nesnáší, pokouší deprese. "Když se podíváte na to panující počasí, to by se člověk radši otočil hubou ke zdi a spal," míní režisér.

"Řekli jsme si, že uděláme zase takovou hezkou jihočeskou omalovánkovou pohádku, kde by bylo všechno hezounké, barevné, krásné. Můžeme to trošku přiblížit ke stylu, jako byla Princezna ze mlejna. Krásná příroda, hezcí lidé, hezká stavení jihočeského baroka, jsou tam hezké kostýmy a hezká muzika. Takové pohlazení po duši," vyprávěl Troška a popovídali jsme si i o obsazení Čertovin, což si můžete poslechnout v našem videu.

Čertoviny už jsou v kinech, co chystá Zdeněk Troška nového? "Nějaké věci mám v šuplíku a v půlce ledna se sejdeme s producentkami a řekneme si, co bychom chtěli dělat, jestli pohádku, nebo komedii. Záleží i na financích. A v létě zase začnu točit, jindy netočím. Nemám rád zimu, tmu, sychravé počasí ani sníh. Jsem letní člověk," uzavřel.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám