Hlavní obsah
Článek

V každé domácnosti už by pomalu měla být jedna kniha o etiketě Ladislava Špačka, proto si autor řekl, že je potřeba napsat poslední, která všechno shrnuje. "Ale mít tu knihu v knihovně je jen první krok, druhý je, že ji taky někdy vytáhneme, podíváme se do ní a přečteme ji," vysvětlil znalec etikety na křtu své obsáhlé monografie.

"Tahle už váží dvě a půl kila, takže si musíte udělat na čtení trochu pohodlí a neslouží jako mobilní příručka ani na čtení do postele, ale sexuologové stejně nedoporučují večer číst, protože knihy odvádějí pozornost od příjemnějších věcí. A já bych se díky tomu, že jsem si slíbil, že tahle kniha je poslední, po těch večerech a nocích taky už mohl věnovat něčemu jinému," přidal.

Že by se nudil, až přestane psát své knihy, se ale nebojí. "Víte, kolik já mám práce? Každý den mám přednášky pro firmy a manažery, které se konají po celé České republice. Pak mediální věci, sem tam píšu články a tak dále. Mám práce až až," ujistil nás.

A co je podle odborníka největším prohřeškem proti etiketě? "Nedostatek ohleduplnosti, taktu, empatie. Nejhorší věci u pána nejsou košile s krátkým rukávem nebo chlupaté lýtko vykukující z kalhot. To mu promineme, bude-li dostačně ohlednuplný, taktní a empatický," uzavřel.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám