Hlavní obsah
Článek

Producent muzikálů Ples upírů a Fantom opery poslední roky slavil narozeniny v divadle GoJa Music Hall současně se zahájením sezóny. Letos František Janeček (79) na svoje třiasedmdesátiny udělal výjimku a hosty sezval do své oblíbené restaurace.

"S Plesem upírů už jsem narozeniny slavil, s Fantomem také, ale to příští rok, když pán bůh dá, zopakuji. Ale zatím, zaplať pánbůh, držím při sobě, jsem zdravý, mám dobrou náladu, a hlavně chuť vidět blízké z naší branže," poděkoval nám za přání a vysvětlil změnu v místě konání oslavy Janeček.

"Navíc se všechno časem opotřebuje a amortizuje, tak jsem si řekl, že než v divadle, kde je to potom dlouho do noci a celá řada mých vrstevníků chodí brzo spát, udělám to tady od šesti, aby to všichni zvládli," smál se v průhonické restauraci Hliněná bašta.

"Do konce sezóny se bude hrát Ples upírů, zhruba posledních padesát představení, a pak se na scénu vrací Fantom opery, 14. září bude slavnostní premiéra," upřesnil. Zpěváci, kteří účinkovali ve staré verzi Fantoma, se ale nemohou spolehnout, že roli opět dostanou. "Musí opět projít u majitelů licence. Někdo mohl přibrat nebo přijít o hlas, takže to není automatické. Ale principielně mají všichni šanci. Vždyť to hráli tři roky, takže mají zkušenosti," upřesnil producent.

A je ještě něco, co by si mohl úspěšný producent a otec tří zdravých dětí v životě přát, když už dostával spoustu dárků? "Já jsem primárně velmi nenáročný, vlastně i skromný. Mám štěstí, že dělám to, co miluju a mám rád, což mi přináší velkou potěchu. A na prvním místě je samozřejmě zdraví pro mne a všechny moje blízké," uzavřel.

Na Janečkově oslavě se vystřídali ovšem nejen účinkující ze zmíněných muzikálů, ale i staří přátelé jak ze šoubyznysu, tak i z obchodních a politických sfér. A samozřejmě nechyběla celá jeho rodina. Na to, kdo přišel pogratulovat, se podívejte v bohaté fotogalerii.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám