Hlavní obsah
Článek

Nám charizmatický bezvlasý herec Robert Jašków utkvěl v paměti hlavně díky seriálu Atentát. Ale televizní diváci jej znají i z mnoha dalších televizních a filmových projektů. Nikdy by nás ale nenapadlo, že umí nejen hrát, ale i zpívat. A jeho vlastně donedávna, kdy jej Mirjam Landa vybrala do role Osudu v muzikálu Krysař, také ne.

V roli se alternuje s Davidem Suchařípou a my žertovali, že premiéru dostal možná proto, že má stejně jako autor muzikálu Daniel Landa (55) vyholenou hlavu. "To rozhodně ne. Já myslím, že jsem to dostal čistě proto, že jsem lepší herec a lepší zpěvák. A ještě k tomu jsem o hodně hezčí než David. Nic jiného mě zrovna nenapadá, proč bych měl premiéru hrát," navázal v humorném duchu Jašków.

Podle nás vzhled Roberta předurčuje i k rolím, které dostává na obrazovce, především ve zmíněném Atentátu nebo Expozituře, kde byl svým způsobem podobně magickou postavou jako Osud v Krysaři. "Asi nějakým způsobem vyzařuju nějaké fýzis, něco už jsem odehrál, mám za sebou různé divadelní zkušenosti. Jestli to má něco společného s tím, jak vypadám? Do značné míry asi ano, ale je to složitější alchymie. Nedá se říct, že mě obsadili do role Osudu, protože mám pleš," mínil.

"Hlavně jsem ale rád, že jsem si mohl vyzkoušet věc, kterou jsem nikdy v životě nedělal, a to je obor muzikál. Získal jsem neuvěřitelnou zkušenost, kterou nikdy v činohře získat nemůžete. To je pro mě to nejzásadnější," svěřil Jašków, kterého na pódiu můžeme vidět nejen při zpěvu, ale dokonce i ve složité taneční choreografii.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám