Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Druhý film trilogie Zahradnictví už v září dorazí do kin, a tak se tvůrci rozhodli odhalit, o co vlastně v Dezertérovi půjde. Hlavní postavou „životního díla“ dua Jarchovský - Hřebejk je tentokrát majitel kadeřnictví, kterého ztvárňuje Jiří Macháček.

Diváci však nutně nemusejí vidět první film Rodinný přítel, aby pochopili děj druhého. „Jde o trilogii, kde na sebe tři filmy volně navazují. Obstojí však i samy o sobě. Pokud ale samozřejmě diváci uvidí všechny tři díly, dostanou celkový panoramatický obraz, dojem, jaký máte třeba po přečtení románu,“ uvedl autor scénáře Petr Jarchovský.

Dezertér přináší část rodinné ságy, kdy se celá široká rodina snaží vzpamatovat z válečných let a vrátit se k životu, který ji těšil. Majitel kadeřnického salonu Otto Bock tak znovu otevírá svůj podnik. Nikdo však netuší, že rok 1948 a příchod komunistického režimu přinese další obrovské změny v jejich životě. Možná až fatální.

„Otto je z podstaty podnikavý a pracovitý, uvnitř ovšem velice křehký člověk, nepoučitelný životní optimista, který, ač několikrát osudem zlomen, by si nikdy nepřiznal vlastní pád nebo prohru,“ popsal svoji postavu Jiří Macháček, který v prostředním dílu trilogie už podruhé přichází o svůj vysněný podnik.

I v Dezertérovi však mohl využít svůj komediální talent, jelikož jde o drama, kde ovšem nechybí komické prvky. „Zajímavá byla například scéna, která byla rozepsána asi na tři stránky, byla skoro beze slov a popisovala situaci, kdy do Ottova již komunisty zabraného kadeřnického salonu vstoupí delegace sovětských funkcionářek s požadavkem na zušlechtění svého nedostatečně reprezentativního zevnějšku,“ dodal herec.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám