Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Vnuk českého nejznámějšího kutila Přemka Podlahy je celý děda. A v dědovi se zhlédl, i co se profese týče. Adam Novotný také uvádí televizní pořad pro kutily. A tvrdí, že kutilství ho opravdu baví.

"Mám ke kutilství vztah už od dětství, díky tomu, že jsme s dědou pracovali na zahradě a v dílně, tehdy ještě na chalupě v jižních Čechách. Ten vztah vznikal postupně, i můj otec je velmi šikovný a já byl vždycky při ruce, ať už jednomu nebo druhému," řekl Super.cz.

Má za sebou i vlastní zajímavé výrobky. "Když mi bylo patnáct, vyrobil jsem mladšímu bratrovi vozíček z kárky na dřevo. Měl nahoře i stínítko proti slunci," vzpomínal s tím, že ale taková bomba, aby to bylo na sériovou výrobu, zase jeho rukama stvořena nebyla.

Doma si ovšem všechno sám udělat nedokáže. "Jsem teď ve fázi, kdy rekonstruuji byt a musím se přiznat, že k tomu mám firmu, protože jsem i časově vytížený v práci, není možnost si všechno dělat sám. Stále se ještě učím, všechno ani zdaleka neumím," přiznal.

A co tedy Adam umí? "Samozřejmě našroubovat žárovku, přibít hřebík, ale taky uvařit, vyžehlit, vyprat, což nejsou zrovna kutilské věci. Ale když něco neumím, tak si zavolám někoho, kdo to umí, a případně mi ukáže, jak na to. Poradit si umím," uzavřel.

Reklama

Další články

Načítám