Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Před svým fotoaparátem měl skoro každého, kdo v Česku něco znamená, ale i zahraniční hvězdy. Jakub Ludvík nedokáže spočítat, kolik jich bylo. "Určitě jich do roka nejsou stovky, asi tak desítka," mínil na vernisáži svých nových fotografií, které fotil pro festival Hrnec smíchu.

"Šlo o to nafotit osobnosti festivalu a velmi si vážím toho, že jsem mohl mít před objektivem třeba režiséry Václava Vorlíčka a Michala Zelenku nebo pana herce Viktora Preisse. Je chiméra, že bych fotil jen svlečené holky. Svlékají se u mě i chlapi, ale o to nejde. Fotím věci, které jsou zajímavé a mají nějaký smysl," vysvětlil.

"Focení není o aktech a krásných lidech. Fotím to, co mě baví a je zajímavé, a co zároveň baví i ostatní," objasnil. Má ještě nějaký fotografický sen? "Fotil jsem už dost světových hvězd a všechno je to o osudu. Rok trvalo, než jsme se domluvili na focení se zmíněným Viktorem Preissem. Přesvědčily ho až moje fotky Stelly Zázvorkové a Svatopluka Beneše," přiznal.

"A světové hvězdy? Každý jsme člověk. Když budu žít v New Yorku, budu fotit hollywoodské star, když budu v Moskvě, tak třeba Putina. Pro mě není důležité, jestli budu mít v ateliéru Angelinu Jolie (48). Fotil jsem Eltona Johna a byl zážitek podat si s ním ruku, spoustu fotbalistů, hokejistů a politiků. Je těžko rozlišit, koho mají lidi rádi," uzavřel.

Reklama

Další články

Načítám