Hlavní obsah
Článek

Poprvé jsme se setkali s představitelkami role přísné šéfky baletu z muzikálu Fantom opery, madame Giry. Obě jsou operní pěvkyně a oběma to v jejich přísných kostýmech sluší. "Jen jsem si musela nechat trochu uvolnit stojáček, abych při zpěvu nelapala po dechu," svěřila nám menší z nich Vanda Šípová.

Ta zpívá většinou operu v Národním divadle, v muzikále je novickou. "Ale úplnou shodou okolností už jsem v podobném projektu figurovala. Zpívala jsem totiž Kristýnu v představení Fantom, čili Krvavá opera. Už to bylo dávno, ale je to zajímavé," míní drobná rusovláska.

Zarazily nás ovšem hudební zkušenosti její kolegyně. "Občas zpívám s Hudbou Hradní stráže, což je obrovský dechový orchestr, a je to síla, když za vámi zaduní třicet žesťů, a vy to musíte uzpívat," svěřila Super.cz Miroslava Časarová.

Kromě toho tam má i co ke koukání. "Chlapi jsou tam opravdu pohlední, obzvláště dirigenti," smála se. "Také zpívám v rockové opeře a tam, když se do toho kapela opře, je to taky nářez. Ale Fantom, to bude gigantický nářez," míní a už se těší na premiéru, která proběhne v pražské GoJa Music Hall 13. září.

Reklama

Další články

Načítám