Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Sester Mátlových je celkem šest, jen tři z nich ale můžeme vídat na pódiích. Tereza Mátlová (48) účinkuje v muzikálu Bídníci, Kateřina Mátlová se také pokoušela o hudební kariéru a uplatnila se spíše v zahraničí. Z Německa, kde pravidelně vystupuje, začala častěji přijíždět Markéta Mátlová. Ta má ze všech sester bezpochyby nejbujnější dekolt.

Markéta Mátlová se nyní stala jednou z největších hvězd hudební pocty muzikálovému guru Adrew Lloyd Webberovi, kterou dal dohromady muzikant Ota Balage. Součástí koncertní show jsou totiž písně z téměř operního Fantoma opery. Árie by se bez zpěvačky s obrovským hlasovým rozsahem, jímž každopádně Markéta disponuje, neobešly.

Koncerty jsou ostatně jedinou možností, jak v Čechách aspoň něco z Fantoma opery slyšet a vidět. Doposud se nenašel žádný producent, který by to utáhl nejen po finanční stránce, i když už se o to pokoušeli například Egon Kulhánek z Hudebního divadla v Karlíně nebo František Janeček (79) v GoJa Music Hall.

Kromě Fantoma opery na pódiu zní skladby z muzikálů Kočky, Evita a Jesus Christ Superstar. Ty zpívají Bára Basiková (61), která je famózní nejen jako Máří Magdaléna, ale i jako Evita, Dan Bárta jako Che a Ježíš či Vojtěch Dyk (38). Ten ztvárnil Jidáše a snažil se být ještě "bártovitější" než jeho legendární představitel z divadla Pyramida Dan Bárta. Část publika v pražské Hybernii to minimálně pobavilo.

Reklama

Další články

Načítám