Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Už pátým rokem pořádala charitativní běh pro nadační fond AutTalk, který podporuje rodiny s autistickými dětmi. Modelka Kateřina Sokolová (35) se snaží pomáhat, sama má autistického bratra Radovana, o kterého se na plný úvazek stará její otec. "Vyžaduje péči 24 hodin denně," upřesnila.

"Ráďa trpí nízkofunkčním autismem, což je ta nejtěžší forma. On vlastně vůbec nemluví, vyžaduje neustálou péči dospělé osoby, ale o tom, jaká je jeho výchova, by řekl víc táta. Má svůj svět, je skvělý a veselý kluk, ale co se týče jeho stavu, výrazný progres tam nevidíme," svěřila se Katka, podle níž není jasné, proč u jejího bratra nemoc propukla. V našem videu vysvětlila i náplň nadace, na kterou se díky běhu vybralo 208 300 korun.

Byla to sice choulostivá otázka, ale protože není jisté, co autismus způsobuje a mohou hrát roli i geny, Katky jsme se zeptali, zda se sama neobává založit rodinu, když už se pochlubila i novým partnerem. "Neřekla bych, že se bojím. Samozřejmě, stát se může cokoli, ale osobně strach nemám," uzavřela.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám