Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Veronika Žilková (62) stojí za manželem Martinem Stropnickým (67) snad až přes všechny svatební sliby. Proto se také společně rozhodli, že by chtěli skončit v angažmá v pražském Divadle na Vinohradech. "Poslali jsme to v pondělí mailem, pak byl státní svátek, takže si to ředitel Gregorini přečte až ve středu," upřesnila Super.cz Veronika Žilková.

Podle ní jsou ochotni rozvázat herecké smlouvy k 1. květnu s tím, že by představení, v nichž účinkují, dohráli až k derniéře. "Já tam byla v angažmá čtyři roky, pro Martina je to mnohem zásadnější," míní Veronika. Poslední kapkou v rozhodování bylo to, když bylo Národnímu divadlu v Brně z vedení města sděleno, že si nepřejí Stropnického ve vedení divadla, ač mu byl tento post nabídnut. "Kam bychom došli, kdyby si měla nějaká strana diktovat, kdo bude dělat umění?," ptá se Veronika Žilková.

Martin Stropnický byl ve svých vyjádřeních, co se odchodu z vinohradského divadla a mailu řediteli Gregorinimu týče, umírněnější. „Nabídli jsme mu možnost odejít po konci sezóny s tím, že své role můžeme dohrávat,“ řekl v úterý na dotaz Práva Stropnický.

Reklama

Další články

Načítám