Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Dokážete si ji představit jako pobožnou fanatičku? Do půvabné Šárky Vaculíkové by to málokdo řekl, ale její nová divadelní role jí to předepisuje. Ačkoliv se se svou rolí ve hře Eigengrau příliš neztotožňuje, připouští shodu, a to především v názorech na život.

„Rose je celkově o dost komplikovanější než já, ale i přesto tam nacházím dost společných rysů. Třeba v pohledu na život, ve víře v něco, co je nad námi, vedení osudu. Ale jinak je pro mě vlastně odstrašujícím příkladem. Věci, které na první pohled můžou vypadat z pohledu duchovní stránky mírumilovně, mohou být ve své extrémní až fanatické formě velmi nebezpečné. Když se tak nad tím zamýšlím, tahle role potvrzuje pořekadlo, že není vše takové, jak to na první pohled vypadá,“ popisuje Šárka.

Na divadelních prknech jí sekundují herci Aleš Bílík, kterého diváci mohli zaznamenat například v seriálu Všechny moje lásky nebo pohádce Řachanda, a Valéria Vasil'ová s Michalem Kernem. Režie se ujal její seriálový kolega z Ulice Alexander Minajev.

Ačkoliv by to málokdo řekl, Šárka také tvrdí, že donedávna její kolegové v divadle netušili, že by Lukáš Vaculík (61) byl jejím příbuzným. „Myslím si, že kromě pár titulků v časopisech mě se strejdou nikdo moc nespojuje,“ míní.

Mladá herečka má za sebou studium na Pražské konzervatoři a na kontě má i několik filmových a seriálových rolí. Obdivovat její půvab jste mohli ve filmu Rafťáci nebo Můj vysvlečenej deník. Momentálně je k vidění na televizních obrazovkách především v seriálu Ulice. Svým talentem si získala diváky nejenom televizní, ale také ty divadelní. Loni se stala členkou vinohradského divadla a kromě toho hostuje i v Divadle v Celetné se svým autorským projektem Milena má problém nebo v Divadle Kolowrat, kde před nedávnem odpremiérovala zmíněnou inscenaci Eigengrau.

Dost možná právě díky tomu, že je tato mladá dáma workoholik, dosáhla za svou poměrně krátkou kariéru již několika výrazných úspěchů. Všeho ale moc škodí, což si připouští i sama herečka: „Trochu teď polevuji, protože cítím, že bych si měla na sebe udělat více času. Ono se ani nedá jet moc dlouho na 150 %,“ přiznala s úsměvem.

Reklama

Další články

Načítám